domingo, 20 de enero de 2008

Per a què serveix la ciència?

La ciència és un conjunt de métodes i tècniques per a l'adquisició i organització de coneixements sobre l'estructura d'un conjunt d'objectius. Degut a la aplicació d'eixos mètodes i coneixements, conduix a la generalització de més coneixement objectiu, en forma de prediccions referits a fets passats, presents i futurs.
Eixes prediccions poden formular-se mitjançant raonaments i s'estructuren en forma de regles o lleis universals.


Jo pense, que l'objectiu de la ciència és investigar per aprobar hipòtesis.
Perquè el qué fem els humans es creure en allò que està aprobat per la ciència, no som capaços de veure més lluny del qué la ciència diu, no creem en moltes coses pel simple fet que no està demostrat.

La ciència es molt important, ens ajuda a tindre una millor vida, millorar i avançar tot el que tenim fins ara, com per exemple: a millorar els medicaments per a la nostra salut, millorar les tècniques de treball, millorar la tecnologia...
En fi, la ciència es tot. Tot els aparells, tot el que necessitem és ciència. Perquè tot el qué sabem fins ara a sigut estudiat i probat.


En conlusió, la ciència és molt important per a la nostra vida, ja que sense ella el món es quedaria sempre igual, no hi haurien descobriments, tampoc avanços tecnològics que són necessaris per a la nostra vida. Perquè el que nosaltres necessitem és aprendre més, i tot el que nosaltres sabem és gràcies a ella.

domingo, 13 de enero de 2008

Qué psaria si un xiquet o xiqueta és pasara els 16 primers anys de la seva vida aïllat de les persones?

Jo pense que a causa de estar aïllat de les persones, el xiquet o xiqueta aïllat tindria un altre llenguatje, un llenguatje inventat per ell mateix. Perqué al igual que nosaltres que quan naixem ja estem adeprenent un llenguatje, eixe xiquet no podria perqué no hi hauria ningu per ensenyar-se'l.
I per a dir per exemple taula, ell ho identificaria per la imatge, no sabria que eixe objecte es diu taula. I referinmos al comportament, ell xiquet tindria un comportament propi d'ell i tampoc tindria una cultura. I això provocaria que a l'hora de comunicarse amb les persones, no sabria com fer-ho, i tampoc sabria com utilitzar les coses que utilitzem nosaltres, com cuinar, com limpiar. Ell ho faria però a la seva manera.


Per exemple tarzan, que va naixer entre animals(goriles) i encara que fos humà ell sabia el llenguatje dels goriles, sols sabia comunicar-se amb ells, a causa de que ningu més li ha enseñat un altre llenguatje. La primera vegada que es va comunicar amb una persona no va saber fer-ho, i poc a poc a causa de que anaben enseñan-lo adeprenia cada vegada més coses.

En conclució, que una persona aïada, faria qüasi tot el que nosaltres fem(lo esencial) però ho faria diferent a nosaltres, seria inculte i no sabria relacionar-se amb les persones.
Perquè quan naixem cada u, s'acostuma a fer les mateixes coses però cada persona ho fem diferent, això es segons qui, i com ens ensenyen.